Udgivet i Sundhedshjørnet

Hvordan finder man den rette tandlæge som voksen? Her er 5 gode råd

Af Vægtdyne.dk

Mange mennesker passer gerne på sine tænder, men der er også mennesker, der lider af tandlægeskræk. Det er måske slet ikke så mærkeligt, for der er oplevelser, som man som patient godt kunne have undværet. For det kan være smertefuldt, trods vigtigheden i at få lavet sine tænder.

Har tandlægeskrækken først sat sig

Er man først ramt af tandlægeskræk, kan der for mange mennesker gå år før de opsøger en tandlæge. Netop fordi der kan være opstået smerter, som kan være ulidelige trods brug af eventuelt Panodil. Det er ikke en holdbar løsning for hverken dig, der har tandlægeskræk eller dine tænder. For det kan ende ud i store omkostninger, som for selv almindelige mennesker kan være svært at betale trods tilskud for sygeforsikringen. Heraf kan det blive en ond cirkel rent økonomisk oveni, men også tænder som i værste fald må hives ud.

5 gode råd til at finde den rette tandlæge og afhjælpe din tandlægeskræk

1. Find en tandlæge, som kan hjælpe dig i din tandlægeskræk

Opsøg en tandlæge som gør alt for afhjælpe din tandlægeskræk. For der findes tandlæger, som gerne vil gøre dig tryg i behandlingen, så dine tænder bliver gennemset og lavet hvis behøves. At finde en tandlæge med afsæt i dine præmisser kan være en god begyndelse og her kan en tandlæge på Østerbro eventuelt gøre dig nytte. Hvis det også er en tandlæge, du kan komme nemt til i din dagligdag.

2. Medbring eventuelt en ven, der kan holde dig i hånden

Du kan også høre din tandlæge, om du må tage en ven med. En som også kender til din tandlægeskræk og som heraf kan holde dig hånden, hvis det bliver nødvendigt. Det er nok de færreste tandlæger, der ikke vil imødekomme dit ønske. For på sigt skulle du jo gerne klare besøgene selv.

3. Hypnose kan være et værktøj til afhjælpning for tandlægeskræk

Hypnose kan også prøves, hvis din tandlægeskræk er meget alarmerende. Ved hypnose kan man via din underbevidsthed omdirigere din tandlægeskræk. Igen her er det vigtigt, at du finder en behandler, som du føler tillid til eller måske ligefrem er blevet anbefalet til dig af andre. Om du behøver en eller flere behandlinger, er noget du bør forhøre dig om forinden.

4. Læg vejen forbi de tandlæger, du har udset, inden du bestiller en tid

Inden du bestiller tid kan du også køre forbi de tandlæger, du har udset dig. Her fås en indtryk af stedet, men en samtale kan også finde af sted, hvilket igen kan gøre, at du også med det samme får bestilt en tid.

5. En vægtdyne kan måske afhjælpe dig for unødig stress

Tandlægeskræk affødes af utryghed og angst. Og oftest hvis man har haft en meget ubehagelig oplevelse. For selvom man måske er blevet bedøvet, så er nogle mennesker mere sensitive end andre. Heraf med forskellige smertetærskel. Og oplever du generelt, at du sover uroligt, så kan en vægtdyne måske afhjælpe til en roligere og bedre søvn. Som igen også bidrager til mere overskud og mindre stress i hverdagen.

Vi kan mere end vi umiddelbart tror

Det er også vigtigt at vide, at vi som mennesker kan mere end vi umiddelbart nogen gange tror. Fordi man døjer med angst eller tandlægeskræk, så kan det afhjælpes over tid. Små skridt kan blive til et stort skridt. Og om du behøver ekstra hjælp udefra, så se det billedligt som en, der holder dig i hånden. Netop for at blive tryg igen og ikke mindst fri af angst. For angst kan også være ødelæggende på sigt.

Sejr over din tandlægeskræk

Med en god tandlæge, som også gerne vil gøre dig tryg vil du måske en dag se tilbage på, at du gjorde en sejr. Ligeledes bør man også huske, at ens tænder bør passes dagligt udover de årlige tandlægebesøg. Men med de årlige tandlægebesøg får din tandlæge også mulighed for at imødekomme eventuelle huller og større skader, vel og mærke hvis mindre ting bliver lavet i ordentlig tid.

Find det du mangler på vægtdyne.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 154 produkter fra mere end 31 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 194 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-19 08:47:21.

4
Produkttyper
154
Produkter
7
Brands
31
Forhandlere
194
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.