Udgivet i Sundhedshjørnet

Tyngdevesten er et godt alternativ eller supplement til en vægtdyne

Af Vægtdyne.dk

Vægtdyner er et velkendt hjælpemiddel til dem, som har svært ved at finde ro om natten. Dynens tunge vægt ligger et behageligt tryk på hele kroppen, og beroliger vores nervesystem helt naturligt. Et godt alternativ til vægtdynen, som man også kan bruge om dagen, er en tyngdevest. 

En tyngdevest virker med samme princip som en vægtdyne ved at lægge ekstra vægt på kroppen, hvilket beroliger os. Forskellen er bare, at man kan have sin tyngdevest på overalt, også selvom man ikke ligger i sin seng. 

Tyngde mod vores krop får os til at slappe af

Tyngdedyner er blevet populære i mange danske soveværelser, da de afhjælper angst, stress og uro i kroppen. En tyngdevest er produceret til at hjælpe med lignende problemer blot i vågen tilstand!

Vesten fungerer ved, at give ekstra tyngde og tryk mod kroppen, som stimulerer følesansen. Vægten lægger et blidt pres på muskler og led og sender signaler til hjernen om, at vi skal slappe af. Tyngdevesten beroligere og afslapper både led og muskler, hvilket kan minimere stressfølelser og øge ens koncentrationsevne.

Tyngdevesten anbefales til børn med udfordringer

Hvis du har et barn derhjemme, som har ADHD, koncentrationsbesvær eller måske døjer med angst eller stress, så kan det være en god ide at give dem en tyngdevest på. Tyngdevesten kan bruges når barnet er ude, når de køre i klapvogn, leger derhjemme eller som et alternativ til vægtdynen, når de skal sove om natten.

Tyngdevesten anvendes i situationer, hvor barnet har brug for at slappe af. Hvis du oplever at dit barn har svært ved at finde ro om natten, eller når de opholder sig i daginstitutionen, så kan tyngdevesten være behjælpelig. Vesten er behagelig og fleksibel at gå med, og så ligner den en helt normal hverdagsvest.

Hvordan fungerer en tyngdevest?

Tyngdevesten ligner til forveksling en helt normal vest, men den er udstyret med en mellemliggende cellemembran fyldt med små glaskugler, som fordeler vægten jævnt over hele vesten. Den yderste og inderste del af vesten er lavet af bomuld, som føles dejlig behagligt mod huden. 

Det er altså ikke til at se, at der er ekstra vægt i vesten, det er kun noget som mærkes. Tyngdeveste kommer  også i forskellige flotte designs og farver, så du kan finde en stilfuld model, som dit barn synes er særlig flot at gå med. Det er vigtig at vesten bliver en beklædningsgenstand, som dit barn holder af at gå med til daglig.

Tyngdevesten med i skole

Rigtig mange børn har svært ved at koncentrere sig, når de sidder på skolebænken. Især hvis barnet har ADHD eller koncentrationsbesvær, så kan det, at sidde stille en hel skoledag, godt blive en udfordring. Mange forældre oplever positive fordele ved, at give deres barn tyngdevesten på i skole.

Tyngdevesten giver et behagligt tryk på hele overkroppen, som gør det nemmere for barnet at finde ro. Det smarte ved en tyngdevest er, at den kan bruges i vågen tilstand. Det vil sige barnet kan have sin vest på hele skoledagen, hvis der er behov for det. En tyngdevest er ikke noget de andre børn bemærker, så barnet udsættes ikke for undrende spørgsmål eller dumme kommentarer. 

Brugergrupper der har gavn af tyngdeveste

Du behøver ikke være barn for at bruge tyngdevest - den findes også til voksne. Målgruppen for tyngdeveste er både unge og ældre personer, som døjer med almen uro, stress eller angst. Ældre mennesker med demens har også gavn af at bruge tyngdevest på daglig basis.

Vesten bruges også hos udviklingshæmmede personer, som lider af indlæringsvanskeligheder og koncentrationsbesvær. Børn med autisme og aspergers bruger også jævnligt tyngdeveste som sansestimulering både i og udenfor hjemmet. Generelt kan alle personer, både børn og voksne, der lider af uro i kroppen, bruge tyngdeveste både om natten og om dagen.

Sådan vælger du den rette tyngdevest

Det er naturligvis vigtig, at du vælger den rigtige tyngdevest til dine behov. Det anbefales at tyngdevesten kun udgør 5-10% af brugerens vægt. Helt små børn skal helst ikke gå med alt for tunge veste, for så kan det blive svært at bevæge sig.

Børn som er under 12 måneder bør ikke bruge tyngdevest, da de ikke har færdigudviklet deres muskelmasse endnu. Det er vigtigt, at barnet er stærk nok til selv at bruge vesten uden problemer. Det vil sige at de selv kan rette sig op og sidde uden støtte.

Man siger, at når barnet er +12 måneder kan de godt begynde at gå med tyngdevest. Det er dog vigtig, at barnet kun har tyngdevesten på i 30 minutter ad gangen til at starte med. Når barnet bliver ældre, så kan de godt begynde at have tyngdevesten på i længere tid ad gangen, og endda sove med den om natten.

Du kan begynde at integrere brugen af vesten i hverdagen på samme tidspunkt. Start med at introducere vesten til dit barn, mens I læser bog, går en tur i klapvogn eller lægger puslespil. Når barnet har vænnet sig til vesten, og hvordan den føles at gå med, så kan I begynde at bruge den oftere og i længere tid ad gangen.

Find det du mangler på vægtdyne.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 170 produkter fra mere end 27 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 208 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-04-18 09:58:54.

4
Produkttyper
170
Produkter
7
Brands
27
Forhandlere
208
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.